Een nieuw dakkapel plaatsen, kan dat zomaar? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er diverse dakkapellen beschikbaar in verschillende soorten en maten. Maar mag niet elke soort zomaar op jouw dak geplaatst worden. In deze blog gaan we dieper in op de richtlijnen waaraan een dakkapel moet voldoen. Daarnaast geven we tips zodat je straks de beste keuzes kan maken tijdens de verbouwing.
Een dakkapel voor de beste prijs
Een dakkapel neemt flink wat kosten met zich mee. De basis is om een dakkapel uit te kiezen die binnen de richtlijnen op je dak geplaatst mag worden. Daarnaast moet de bouw goed uitgevoerd worden zodat je straks niet met reparatie of onderhoudskosten komt te zitten. Door met de juiste partij in zee te gaan zorg je uiteindelijk ervoor dat je een dakkapel kiest voor de beste prijs. Dus hap niet snel toe voor de goedkoopste dakkapel, maar kies er juist een uit waar je op de lange termijn het langst en met weinig onderhoud van kan genieten.
Richtlijnen bouw dakkapel
In veel situaties mag je vergunningsvrij een dakkapel plaatsen. Echter, zijn er ook genoeg situaties te benoemen waar je wel eerst een vergunning nodig hebt van je gemeente. Daarnaast zijn er per gemeente diverse richtlijnen voor hoogtes en breedtes opgesteld. Informeer daarom dus altijd bij je gemeente of je vergunningsvrij of een vergunning kan krijgen voor je dakkapel. Zo heb je bijvoorbeeld vrijwel altijd een vergunning nodig als je dakkapel zich richt op een openbaar toegankelijk gebied.
Stijl en grootte dat past bij je woning
Een dakkapel komt in verschillende stijlen. Zo heb je een houten, kunststof, houtlook, prefab of andere speciale dakkapellen waaruit je kunt kiezen. Je kunt het beste in gesprek gaan over een dakkapel met een ervaren dakdekker zoals Van Hattem Retail B.V. uit Genemuiden. Zo kan er gekeken worden naar de huidige constructie van je dak en welke stijl en constructiemateriaal het beste gebruikt kan worden om een dakkapel te implementeren.